Росіяни розстріляли двох полонених ЗСУ поблизу Селидового, - розпочато розслідування

Росіяни розстріляли двох полонених ЗСУ поблизу Селидового, - розпочато розслідування

Війська рф розстріляли двох полонених військовослужбовців Збройних Сил України поблизу Селидового Донецької області. Прокуратура розпочала розслідування.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За інформацією у повідомленні, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаного з умисним вбивством.

Згідно з оперативними даними, 18 жовтня о 14:38, під час наступу на позиції ЗСУ в Покровському районі, представники зс рф захопили двох українських військових у полон. 

Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу міста Селидове, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу, утримуючи їх у такому положенні та притискаючи ногами до землі. Через деякий час вони розстріляли їх впритул з автоматичної зброї.

“Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин”, - додали в ОГПУ.

Нагадаємо, російські окупанти 18 жовтня на Бахмутському напрямку в Донецькій області розстріляли пораненого військовослужбовця ЗСУ поблизу селища Нью-Йорк.

Як писав “Ми-Україна” раніше, проєкт "Хочу жить" повідомив про черговий випадок воєнного злочину з боку російських військових - вони стратили українського військовополоненого, знявши це на відео та опублікувавши його в мережі.

Головне