Росіяни розповсюджують ІПСО про те, що "Україна відмовляється домовлятись з рф" – це підхоплюють блогери

Росіяни розповсюджують ІПСО про те, що

Російська пропагандистська машина запустила нову інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на формування хибного уявлення про позицію України щодо переговорів. Ключовим елементом цієї кампанії є твердження про нібито небажання української сторони вести діалог з російською федерацією. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Ця дезінформація активно поширюється через різні канали, зокрема соціальні мережі, де її підхоплюють та ретранслюють блогери. Такі дії є частиною ширшої стратегії інформаційної війни, метою якої є маніпулювання громадською думкою як всередині росії, так і на міжнародній арені.

Подібні ІПСО намагаються перекласти відповідальність за продовження конфлікту на Україну, ігноруючи агресивні дії самої росії та її небажання дотримуватися міжнародного права.

"Певна частина суспільства, які від війни "втомлена" – на неї ключова ставка росіян, вони починають вірити, що в один момент скоро і швидко війну можна закінчити – на умовах росії. І коли щось трапляється, ті, хто вірять, що війна може в один момент завершитися – їм вкидають тезу про те, що "Україна відмовляється завершувати війну і домовлятися". І серед цих "втомлених людей є певні інфлюєнсери, блогери, які безвідповідально ставляться до аудиторії великої, є часто неосвідченими. І вони розширюють меседж росіян", – розповів керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Нагадаємо, комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні, законопроєкт № 4201 про обчислення часу в Україні, який скасовує переведення годинників на літній і зимовий час. Про це повідомляє пресслужба апарату Верховної Ради.

Як писали "Ми-Україна" раніше, пасажирський літак Sukhoi Superjet 100 розбився під час тестового польоту в районі міста Коломна, Московська область.

Головне