Росіяни розпочали швидкі наступальні дії на Курському напрямку, - Зеленський

Росіяни розпочали швидкі наступальні дії на Курському напрямку, - Зеленський

На Курському напрямку російські війська розпочали швидкі наступальні дії, залучивши близько 40 тисяч особового складу з планованих 60-70 тисяч. 

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час участі у XX щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, в інтерв'ю з ведучим CNN Фарідом Закарією.

Зеленський зазначив, що російські війська активізували наступальні дії на Курському напрямку. Окупанти планують залучити близько 60-70 тисяч військовослужбовців, з яких вже близько 40 тисяч перебувають на місці.

За словами президента, росіяни мали намір досягти “швидких проривів” і навіть почали говорити про “деокупацію” власної території. Проте, як зазначив Зеленський, жодних успіхів на цьому напрямку у ворога наразі немає.

Нагадаємо, Зеленський під час звернення на ХХ щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії висловив критику на адресу міжнародних союзників за нерішучість у боротьбі з російськими дронами.

Як писали “Ми-Україна” раніше, міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький заявив, що українська ідентичність має бути чітко донесена до західних партнерів та союзників України.

Головне