Росіяни продовжують бити по енергетиці України, однак цієї зими у них нова мета, - Кубраков

Росіяни продовжують бити по енергетиці України, однак цієї зими у них нова мета, - Кубраков

Торік, обстрілюючи енергетичну інфраструктуру, росіяни хотіли занурити Україну у пітьму, цієї зими їхня мета змінилась. Атакуючи енергетику агресор старається завдати якомога більших збитків економіці, розповів очільник Мінрозвитку громад Олександр Кубраков на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

"Якщо минулого року вони намагалися заморозити мільйони українців взимку, то цього разу вони намагаються зруйнувати нашу економіку. Вони намагаються відключити від енергосистеми наші ключові промислові регіони", - цитує його заяву видання "Інтерфакс-Україна". 

Міністр зауважив, що у цю зиму Україна увійшла добре підготовленою. Партнери та союзники забезпечили країну більшою кількість засобів ППО, автотрансформаторами та електрогенераторами. Українська сторона також провела роботи із зведення захисних споруд навколо енергооб'єктів.

Кубраков визнав, що на сьогодні Україна не здатна захистити всі 100% енергогенеруючих потужностей та мережа, а відтак, роботи  їх заситу мають тривати і надалі. 

Нагадаємо, днями голова Міненерго Герман Галущенко та єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон провели двосторонні перемовини, в ході яких обговорили відновлення енергосистеми України після російських атак, ситуацію на окупованій Запорізькій АЕС, транзит газу та інші питання. Однією з тем стало нарощування пропускної здатності для українського експорту електроенергії. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти не перестають завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі Донеччини, Херсонщини та прифронтових територіях Харківщини, Сумщини та Чернігівщини. Через регулярні знеструмлення, спричинені обстрілами, поблизу лінії фронту гірники часто опиняються під землею, розповіли в Міненерго.

 

Головне