Росіяни посилили обстріли у районі Вовчанська, можуть готуватися до штурмів, - ЗСУ

Росіяни посилили обстріли у районі Вовчанська, можуть готуватися до штурмів, - ЗСУ

На Харківщині спостерігається інтенсифікація артилерійських атак з боку російських сил, особливо в околицях Вовчанська. Водночас ворог нарощує свою військову присутність у цьому секторі, стягуючи додаткові підрозділи та озброєння. Про це повідомили в Оперативно-тактичному угруповувані "Харків".

"​​Від початку тижня в операційній зоні ОТУ "Харків" відмічається значне посилення кількості обстрілів з боку російських окупантів. Так, за минулу добу відбулося 517 обстрілів позицій захисників України", - йдеться у повідомленні.

Це може свідчити про наміри ворога розпочати активні штурмові дії.

Окупанти активізували застосування широкого спектру артилерійських засобів, включаючи міномети та реактивні системи залпового вогню. Військові аналітики вважають, що така ескалація може бути прелюдією до наступальної операції противника.

Особливе занепокоєння викликає ситуація в районі Вовчанська, де фіксується найвища інтенсивність обстрілів. Розвідка повідомляє про концентрацію живої сили та техніки ворога, а також про проведення підготовчих заходів, що може свідчити про підготовку до активних бойових дій.

Українське командування визнає, що посилення ворожої активності на Харківському напрямку створює серйозні виклики для оборонців. Незважаючи на це, Сили оборони України заявляють про свою готовність ефективно протистояти можливим наступальним спробам противника та утримувати свої позиції.

Нагадаємо, спецпризначенці Центру спецоперацій "А" СБУ вперше збили російський вертоліт за допомогою FPV-дрона. Про це повідомили джерела СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Закарпатті з'явилась інформація про те, що військовослужбовці ТЦК мобілізують студентів-першокурсників у потязі. Проте ця інформація є неправдивою.

Головне