Росіяни поширюють фейкове відео про "катування" полонених українськими військовими

Росіяни поширюють фейкове відео про

Російські телеграм-канали поширюють чергове постановочне відео, на якому нібито українські військові знущаються над полоненими росіянами в Курській області.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

“Цей фейк спрямований на дискредитацію українських військових, схожі постановочні відео російська пропаганда використовує для звинувачення України у воєнних злочинах та порушенні міжнародного гуманітарного права під час курської операції”, - йдеться у повідомленні. 

У ЦПД провіли аналіз поширення цього відео і встановив, що російські “воєнкори” отримали пропозиції щодо його публікації від анонімних користувачів. Однак через очевидний постановочний характер навіть найвідданіші пропагандисти відмовилися розміщувати це відео, висміявши його на своїх платформах.

Зрештою, фейковий матеріал був розміщений на низько рейтингових ресурсах. ЦПД також зазначає, що подібні відео використовуються російською пропагандою для залякування власних військових, щоб вони не здавалися в полон. За даними ЦПД, до виробництва таких відео може бути причетна студія “Крылья”, пов'язана з міноборони рф.

Як писали “Ми-Україна” раніше, ворожі Telegram-канали розповсюджують фейкове відео про нібито знущання над мобілізованими бійцями у 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ.

Головне