Росіяни поширюють фейки про перемогу українського боксера Усика

Росіяни поширюють фейки про перемогу українського боксера Усика

Російські пропагандисти після перемоги Олександра Усика над британцем Тайсоном Ф’юрі взялися всіляко дискредитувати українця. Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій. 

Російські пропагандисти назвали перемогу Усика однією з небагатьох хороших для України подією та взялися дискредитувати боксера. Вони писали, що боксер "просив хрест російською". Однак одразу після перемоги він українською згадав покійного батька, подякував своїй країні та просто з рингу вигукнув "Слава Україні!".

Також кремлівські ЗМІ просувають тезу про те, що Усик переміг лише завдяки тому, що в Україні йде війна.

"Її озвучив Фʼюрі, який не зміг змиритися зі своїм програшем і намагається виправдати власну поразку політичними махінаціями. Насправді ж український боксер переміг, бо роками працював над собою та йшов до цього титулу", – наголошують у дописі Центру.

Нагадаємо, що український легковаговик Денис Берінчик (19-0; 9 КО) здобув перемогу у головній події боксерського вечора в Сан-Дієго (США). 

Як повідомляли "Ми-Україна", чемпіон світу у надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик переміг володара титулу WBC Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу. Боксери вже оголосили, що буде бій-реванш.

Головне