Росіяни поширюють фейки про "агітаційні листівки" із Залужним і Зеленським

Росіяни поширюють фейки про

Українців попередили про новий фейк російської пропаганди, спрямований на спровокування розколу військового та політичного керівництва країни.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Ворожі ресурси поширюють фотографії "агітаційних листівок" із зображенням президента Воолдимира Зеленського та Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, які, за вказівкою, нібито надходять до мешканців українських міст через поштові скриньки.

У цих листівках закликають зробити "правильний вибір". Проте, за даними ЦПД, ці "листівки" є фейком російської пропаганди.

"Так звані листівки – це черговий фейк російської пропаганди, який вона створила та розповсюджує в рамках своєї ІПсО про нібито розкол між Президентом України В. Зеленським та вищим військовим керівництвом. Відповідно, ніяких листівок з подібним змістом на території України не розповсюджується", - йдеться у дописі.

photo_2023-11-10_13-20-16.jpg (140 KB)

Нагадаємо, російська пропаганда поширює фейк про те, що в Україні, а саме в Сумській області, формують бригаду з підлітків.

Згідно цим фейкам, у Шостці, що на Сумщині, військкомат сформував з 14-16-річних хлопців 153-ю бригаду ТрО. Російські ЗМІ активно поширюють цю інформацію.

При цьому у 117-й окремій бригаді територіальної оборони, яку створили в Сумській області, підтвердили фактчекерам зі StopFake, що така "новина" про бригаду з підлітків – черговий фейк від ворога. Жодного формування "бригади з неповнолітніх" не проводиться.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Нацбанк випустив нову пам’ятну монету до річниці визволення Херсонщини.

Головне