Ворог поширює фейк, що в Україні формують бригаду з підлітків

Ворог поширює фейк, що в Україні формують бригаду з підлітків

Російська пропаганда поширює фейк про те, що в Україні, а саме в Сумській області, формують бригаду з підлітків.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Згідно цим фейкам, у Шостці, що на Сумщині, військкомат сформував з 14-16-річних хлопців 153-ю бригаду ТрО. Російські ЗМІ активно поширюють цю інформацію.

При цьому у 117-й окремій бригаді територіальної оборони, яку створили в Сумській області, підтвердили фактчекерам зі StopFake, що така "новина" про бригаду з підлітків – черговий фейк від ворога. Жодного формування "бригади з неповнолітніх" не проводиться.

Крім того, 153-ї бригади ТрО в Україні не існує. Водночас є 153-й об’єднаний батальйон ТрО. Він сформувався у Шосткинському районі, але ще в 2021 році. У мережі на фотографіях батальйону немає підлітків.

фейк.jpg (138 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у вівторок, 17 жовтня, мережею став ширитись відеосюжет з логотипом національного марафону “Єдині новини”. Там розповідалося про нібито новий графік тривалого відключення світла по всіх містах України з посиланням на заяву голови "Укренерго" Володимира Кудрицького. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.