Росіяни поширюють фейк про появу у Сумській області "чорних трансплантологів"

Росіяни поширюють фейк про появу у Сумській області

Російська пропагандистська машина знову запустила в обіг давній, але оновлений фейк про так званих "чорних трансплантологів" в Україні. Цього разу ворожі медіа, посилаючись на "підпільні" джерела, поширюють інформацію про появу таких "спеціалістів" у Сумській області.

За твердженнями росЗМІ, які проаналізували в ЦПД, ці люди начебто прибули із західних країн та пересуваються на іноземних медичних автомобілях.

Експерти з інформаційної безпеки відзначають, що ця кампанія є частиною більш широкої стратегії дезінформації, яку рф веде проти України ще з 2014 року. Мета цієї кампанії - дискредитувати військово-політичне керівництво України та створити негативний імідж держави в очах міжнародної спільноти.

"Інформація, яку поширюють рашисти, є фейковою, як і інші повідомлення роспропаганди щодо 'чорних трансплантологів' на території України", - зазначають фахівці з протидії дезінформації.

Особливої інтенсивності ця кампанія знову набула після повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2022 року. Для "переконливості" російські ЗМІ штампують фейкові новини, сюжети та документи. 

Нагадаємо, родичі українських полонених під час зустрічі в Анкарі з послом України в Туреччині Василем Боднаром заявили, що країна-агресорка повертає на Батьківщину тіла полеглих військовослужбовців без внутрішніх органів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні в ЦПД попередили, що росія посилить зусилля для дискредитації постачання F-16 Україні міжнародними партнерами та союзниками.

Головне