Росіяни поширюють фейк про блокування евакуації з Вовчанська

Росіяни поширюють фейк про блокування евакуації з Вовчанська

Росіяни поширюють інформацію про те, що українські захисники заблокували евакуацію цивільних жителів з Вовчанська, що на Харківщині, але евакуація з населеному пункту триває. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

"Ворожі TG-канали поширюють інформацію про те, що Збройні сили України та інші українські військові підрозділи начебто заблокували евакуацію цивільних з Вовчанська. Мовляв, це робиться для того, щоб використовувати їх як "живий щит". Насправді це черговий рашистський фейк, мета якого - дестабілізувати ситуацію в регіоні та дискредитувати Збройні сили України, які продовжують давати відсіч російським окупантам на харківському напрямку", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що наразі відомо, що з міста вивезено майже шість тисяч мирних жителів, але евакуація населення триває.

"У зв'язку із загостренням ситуації на харківському напрямку ru-пропаганда й надалі поширюватиме фейки дестабілізаційного та дискредитаційного характерів. Зокрема, рашисти будуть поширювати інформацію про буцімто втечу місцевої влади, використання місцевого населення в якості "живого щита", залишення позицій та масову здачу в полон військових ЗСУ. Не піддавайтеся на ворожі маніпулції та споживайте інформацію з верифікованих джерел інформації", - додали у ЦПД.

Варто зауважити, що у самому прикордонному Вовчанську залишалися майже 300-400 жителів, дітей у місті немає.

Нагадаємо, що евакуація цивільного населення з прикордонного Вовчанська на Харківщині має завершитися до кінця доби, 13 травня. Очікується, що до закінчення доби з населеного пункту будуть вивезені всі людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, інформація про можливу відставку голови Міноборони Рустема Умєрова та голови Мінінфраструктури Олександра Кубракова є неправдивою.

Головне