Росіяни понад 40 років розвивали РЕБ, у них він надзвичайно високого рівня, - Андрій Отченаш

Росіяни понад 40 років розвивали РЕБ, у них він надзвичайно високого рівня, - Андрій Отченаш

Російські засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) становлять серйозний виклик для українських операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Андрій Отченаш, командир екіпажу БПЛА "Кара небесна" 4 бригади оперативного призначення "Рубіж".

росія розвивала свої системи РЕБ протягом більш ніж 40 років, що призвело до створення надзвичайно ефективних засобів протидії БПЛА. У зоні відповідальності чотири бригади оперативного призначення "Рубіж" були випадки, коли через інтенсивну роботу російських РЕБ українські дрони не могли виконувати свої завдання.

Українські оператори змушені швидко адаптуватися, розробляючи нові методи роботи, а саме швидка зміна частот, навчання керувати коптерами без використання супутників.

Незважаючи на потужну протидію, українські військові продовжують виконувати поставлені завдання, хоча й з більшими труднощами.Українські оператори визнають високий рівень розвитку російських засобів РЕБ, що підкреслює необхідність постійного вдосконалення власних технологій та тактик.

"Нам доводилося знаходити нові методи, швидко змінювати частоти, швидко вчитися керувати коптерами без супутників. Задачі ми, звісно, виконували, але дуже відчувалося, що їх РЕБ на дуже високому рівні", - зазначив він.

Нагадаємо, у ніч на 26 вересня Київ зазнав чергової атаки російських дронів-камікадзе "Шахед". За оновленою інформацією внаслідок нападу постраждала дитина. Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації (КМВА).

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 26 вересня російські війська здійснили черговий обстріл Запоріжжя, внаслідок якого постраждало семеро мирних жителів, включаючи 14-річного хлопця. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Головне