Росіяни погрожують позбавити пенсій осіб з інвалідністю на окупованих територіях, - ЦНС

Росіяни погрожують позбавити пенсій осіб з інвалідністю на окупованих територіях, - ЦНС

Окупанти продовжують насильну паспортизацію на захоплених територіях України. Вони погрожують припинити виплати особам з інвалідністю, які не мають паспорта рф.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За інформацією у повідомленні, відтепер кожен громадянин з особливими потребами на окупованих територіях зобов'язаний буде пройти обов'язкову медико-соціальну експертну комісію відповідно до законодавства рф.

"Відбуватиметься усе це в період до 31 грудня 2025 року. З 1 січня 2026 року особи з інвалідністю, але без російського паспорта, будуть позбавлені пенсії з інвалідності", - йдеться у повідомленні.

За даними ЦНС, злочинна політика Кремля щодо паспортизації на ТОТ провалюється. Навіть попри нестерпні умови, що їх створюють росіяни, потоку охочих отримати паспорт окупантів немає.

Крім того, окупанти вже видали посвідчення ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС російського зразка сімнадцятьом громадянам з Луганщини, що опинилися в окупації. 

Нагадаємо, окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Запорізькій області, активно впроваджують уроки так званого патріотизму, залучаючи до цього бойовиків терористичних угруповань “сво”.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на росії розглядають можливість запровадити податок для родин, які проживають на тимчасово окупованих територіях та не мають дітей.

Головне