Росіяни почали екіпірувати північнокорейських військових (відео)

Росіяни почали екіпірувати північнокорейських військових (відео)

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури України показав, як північнокорейських військових забезпечують російським спорядженням.

Відповідне відео з'явилося у дописі Центру у Telegram.

У відомстві повідомляють, що ці кадри зняті не більше 72 годин тому.

"Як північнокорейських солдатів екіпірують у російське спорядження. Нещодавно отримані кадри, яким не більше 72 годин. Це Сергіївський полігон на Далекому Сході росії", - йдеться у дописі.

Керівник ЦПД РНБО показав фото полігонів, де на території РФ готують військових КНДР. Він також підтвердив, що північнокорейців готують в Сергіївці.

"Наразі вони перебувають, зокрема, на Сергієвському полігоні, в Усурійську, Хабаровську. Деякі з військових КНДР є у Брянській області", - написав Андрій Коваленко.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль вже скликав термінову нараду через розгортання військ КНДР в росії.

Він підкреслив, що така військова активність становить "серйозну загрозу" безпеці Південної Кореї та міжнародної спільноти.

За даними голови ГУР МО Кирила Буданова, армія рф готує для участі в бойових діях проти України близько 11 тисяч військових із Північної Кореї.  Водночас південнокорейська розвідка вважає, що КНДР вирішила направити до України близько 12 000 своїх військових.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше,  17 жовтня КНДР офіційно проголосила Південну Корею "ворожою державою" після змін до Конституції.

Головне