Росіяни перетворять Харків на "другий Алеппо" без допомоги США Україні, - Терехов

Росіяни перетворять Харків на

Якщо американські законодавці не дійдуть згоди щодо законопроєкту про допомогу Києву російська армія продовжить нищити Харків, завдаючи ударів по енергетичній та цивільній інфраструктурі обласного центру. 

"Нам потрібна ця підтримка, щоб Харків не став другим Алеппо", - заявив харківський міський голова Ігор Терехов виданню The Guardian. 

Він розповів, шо окупаційне військо змінило підхід до ураження міста, сконцентрувавшись на завданні ударів по енергетичній системі та залякуванні місцевих жителів, гатячи по житловій забудові. 

Днями Bloomberg писало, що масовані обстріли Харкова є спробою рф змусити харків'ян залишити свої будинки. Окупанти користуються моментом, коли Україні бракує артилерійських боєприпасів та ракет для ППО. На додачу Москва застосовує і традиційний підхід із застосуванням дезінформації, поширюючи фейки про нібито “евакуацію мешканців Харкова через можливість оточення міста”. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив, як рф вдалося знищити Трипільську ТЕС

Нагадаємо, 15 квітня республіканці Палати представників зібралися на засідання, за результатами якого спікер нижньої палати Конгресу Майк Джонсон сповістив, що розглядатимуть не двопартійний білль, який передбачає для нашої держави близько 60 млрд дол., а чотири окремі законопроєкти: про допомогу Україні, про допомогу Ізраїлю, про допомогу союзникам у Індо-Тихоокеанському регіоні (Тайваню) та про пріоритети нацбезпеки США. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, від ранку 17 квітня у Харкові та області діють збільшені графіки відключень електроенергії. Їх було введено в дію у зв'язку із збільшення споживання електроенергії на тлі зниження температури повітря.  

Головне