Росіяни перекинули в Севастополь новий десантний корабель (фото)

Росіяни перекинули в Севастополь новий десантний корабель (фото)

Російська армія перекинула в тимчасово окупований Севастополь, що в Криму, новий десантний корабель проєкту 11711 типу "Іван Грен".

Про це повідомив місцевий Telegram-канал "Крымский ветер" з посиланням на дані з супутника. Як зазначається, на світлині з супутника Sentinel 2 за суботу, 6 січня, біля пірсу в Севастопольській бухті був помічений, ймовірно, великий десантний корабель проєкту 11711 типу "Іван Грен".

Наприкінці січня 2022 року, за місяць до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, корабель "Петро Моргунов", який належить до цього проєкту, був перекинутий у Чорне море. Він начебто був необхідний для участі у навчаннях. Це судно майже безперервно перебувало у бухті Новоросійська.

Судно "Петро Моргунов" є другим кораблем серії, який Чорноморський флот рф ввів в експлуатацію ще 23 грудня 2020 року. Відомо, що він має повну водотоннажність 6600 тонн і здатність транспортувати посилений батальйон морської піхоти з технікою і висадки його на понтонах, що перевозяться з собою. На кораблі також розміщено авіаційну групу, яка складається з двох вертольотів Ка-29 та БПЛА "Орлан-10" у палубному ангарі. Супутникові знімки високої роздільної здатності належать OSINT-досліднику MT Anderson.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України офіційно підтвердили ракетний удар по окупованому Криму 4 січня та відзвітували про знищення важливого об'єкта армії рф під Севастополем.

Головне