Росіяни перекинули на Херсонщину нову дивізію ПДВ

Росіяни перекинули на Херсонщину нову дивізію ПДВ

Росія посилила свої військові сили на Херсонському напрямку за допомогою недавно створеної 104 гвардійської повітряно-десантної дивізії.

Про це повідомляє розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

Згідно з даними розвідки, ще в серпні міністр оборони рф Сергій Шойгу анонсував плани відновлення 104 ПДВ, яка була розформована як бригадне об'єднання у 1998 році.

"Підпорядковані їй підрозділи, ймовірно, включають 337 полк, додатковий маневрений полк і 52 артилерійську бригаду. З додаванням 104 ПДД кількість дивізій в бойовому порядку ПДВ збільшиться до п’яти", – йдеться у дописі.

В той же час розвідка вказує на те, що військові цієї дивізії, ймовірно, не мають високого рівня підготовки, і не йдеться про колишні елітні стандарти повітряно-десантних військ.

Ймовірно, цю дивізію буде контролювати генерал-полковник Михайло Теплінський, відповідальний за Херсон.

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, станом на ранок 30 листопада на Херсонському напрямку сили оборони продовжують утримувати зайняті позиції на лівому березі Дніпра, вести контрбатарейну боротьбу та завдавати удари по тилам противника.

Як писав "Ми-Україна" раніше, солдати російської армії стали активніше здаватися в полон на Таврійському напрямку. Лише за минулу добу український обмінний фонд поповнився чотирма загарбниками

Головне