Росіяни перейшли на тактику просування "двійками", розуміючи наш брак боєприпасів, - Габінет

Росіяни перейшли на тактику просування

Російські окупанти перейшли на нову тактику наступу "двійками" замість груп по п'ять осіб, щоб підвищити живучість своєї піхоти та виснажити українські засоби ураження. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив заступник командира 5-ї окремої штурмової бригади Руслан Габінет.

За словами Габінета, російські військові тепер просуваються парами з дистанцією 50-100 метрів між бійцями. Це ускладнює ураження їх артилерією одним пострілом. Українські захисники намагаються протидіяти цій тактиці за допомогою FPV-дронів та скидів з безпілотників.

"Противник знає про нашу ситуацію і виснажує оборону такими проходами. За добу може бути 6-7 спроб штурмових дій, але це не означає, що було 6-7 таких груп. Одна група у 2 особи рухається - ми її знищуємо, а за нею на відстані 500 метрів рухається ще одна двійка. І вони рухаються, я би сказав, безперервно і цілодобово", - пояснив Габінет.

Така зміна тактики свідчить про розуміння росіянами ситуації з українськими боєприпасами та їхнє намагання адаптуватися до умов бою.

Нагадаємо, ситуація в місті Суджа - на прикордонні росії -  залишається напруженою через постійну загрозу обстрілів з боку рф. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю "Ми-Україна" розповів про підготовку енергосектору до зими 2024-2025 років. 

Головне