Росіяни обстріляли Торецьк: поранено трьох громадян, які чекали на гуманітарку

Росіяни обстріляли Торецьк: поранено трьох громадян, які чекали на гуманітарку

Російське окупаційне військо здійснило мінометний обстріл міста Торецьк на Донеччині. Ворожий удар було завдано по мирних жителях, які чекали гуманітарну допомогу.

За даними Офісу генерального прокурора, внаслідок обстрілу постраждали троє осіб. Також зафіксовано пошкодження багатоповерхових житлових будинків.

"30 листопада 2023 року, о 10:30, окупанти здійснили, ймовірно, мінометний обстріл м. Торецька. Ціллю російських військ став житловий квартал. Від влучання засобів ураження зазнали тілесних ушкоджень троє цивільних, які прийшли отримати гуманітарну допомогу до адмінбудівлі. 86-річну жінку та двох чоловіків віком 63 й 34 роки доставили у лікарню з осколковими пораненнями. Останній перебуває у тяжкому стані", - зазначили у ОГПУ.

У відомстві наголосили, що за фактом обстрілу розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

"Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф", - додали у Офісі генпрокурора.

photo_2023-11-30 16.21.24.jpeg (138 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна", окупанти завдали удар по місту Новогродівка на Донеччині. Внаслідок ворожого обстрілу зруйновано один з під’їздів триповерхового будинку, тілесні ушкодження отримали п'ятеро осіб.

Головне