Росіяни атакували прикордонні території Сумщину 82 рази за добу: є поранені

Росіяни атакували прикордонні території Сумщину 82 рази за добу: є поранені

Російські війська 3 жовтня здійснили 82 обстріли прикордонних територій Сумської області, зафіксувавши 160 вибухів. 

Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація. 

Протягом дня обстріли охопили Сумську, Миколаївську, Хотінську, Юнаківську, Миропільську, Білопільську, Річківську, Краснопільську, Великописарівську, Новослобідську, Глухівську, Шалигинську, Есманьську, Середино-Будську громади. Зокрема, в Середино-Будській громаді зафіксовано три вибухи від мінометів та один вибух від FPV дронів.

У Есманьській громаді шість вибухів від КАБів, 12 від мінометів, п’ять ударів FPV дронами та чотири артобстріли. Білопільська громада також зазнала ударів з КАБ (вісім вибухів) та мінометного обстрілу (вісім вибухів).

У Краснопільській громаді ворог застосував артилерію (11 вибухів) та міномети (15 вибухів), а також скинув ВОГ з БПЛА (сім вибухів). Сумська громада піддалася атаці з БПЛА типу “Герань-2”, внаслідок якої вісім осіб отримали поранення.

В інших громадах зафіксовано численні обстріли, включаючи удари FPV дронами та атаки з РСЗВ. 

Нагадаємо, у Куп'янську, що в Харківській області, не залишилося жодного непошкодженого будинку через російські обстріли.

Як писали “Ми-Україна” раніше, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Вони обговорили кроки, "які призведуть до історичних рішень".

Головне