Росіяни обстріляли місто Гірник на Донеччині: є поранений

Росіяни обстріляли місто Гірник на Донеччині: є поранений

Російські війська у середу, 3 січня, обстріляли місто Гірник, що в Донецькій області. Внаслідок цього був поранений 16-річний підліток.

Про це повідомила пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій у Telegram-каналі. Як зазначається, зранку у середу, 3 січня, близько 7:30 російська армія завдала удару по житловому сектору в місті Гірник Покровського району Донеччини.

Внаслідок ворожого обстрілу було поранено хлопця 2007 року народження. Під час обстеження місця події його виявили рятувальники. Співробітники ДСНС надали потерпілому домедичну допомогу та транспортували до медичного закладу.

Крім того, внаслідок атаки загарбників було пошкоджено п'ять приватних житлових будинків, лінія електропередач і три транспортні засоби. Лікарі діагностували у постраждалого мінно-вибухову та черепно-мозкову травми, контузію й забої ноги, повідомили також у Донецькій обласній прокуратурі.

Наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, російське окупаційне військо двічі за минулу добу завдало ракетних ударів по Харкову. Вранці ворог бив по місту "Іскандерами", пізно ввечері застосував для атаки С-300. Внаслідок удару по навчальному закладу ніхто не постраждав.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, з Авдіївки група "Білий янгол" евакуювала два літніх подружжя і двох чоловіків у важкому стані. Крім того, правоохоронці дістали з-під плит зруйнованого будинку тіло загиблого. Поліціянти вивозять людей, які потребують медичної допомоги.

Головне