росіяни обстріляли енергооб’єкти в шести областях України

росіяни обстріляли енергооб’єкти в шести областях України

Російські війська завдали потужних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури в шести областях України. Про це повідомили в Міненерго.

Цивільні енергетичні об'єкти в Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Одеській, Сумській та Харківській областях зазнали пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів.

У Донецькій області під час повітряної тривоги було тимчасово припинено електропостачання житлових будинків та шахт. 277 шахтарів довелося евакуювати на поверхню. Згодом подачу електроенергії вдалося відновити.

В Івано-Франківській області атака безпілотників спричинила пошкодження промислового об'єкта. Для гасіння пожежі було тимчасово відключено електропостачання для місцевого населення.

Попри масштабність атаки, енергетики оперативно відреагували на ситуацію. На даний момент електропостачання повністю відновлено у всіх постраждалих областях.

Нагадаємо, в Україні обмеження на споживання електроенергії у пʼятницю, 13 вересня, не прогнозуються. Про це на Facebook-сторінці повідомляє НЕК "Укренерго".

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях з 13:00 до 23:00 буде застосована одна черга стабілізаційних відключень електроенергії. 

Головне