Росіяни обстріляли Бахмутський та Покровський райони: загинуло п'ятеро осіб

Росіяни обстріляли Бахмутський та Покровський райони: загинуло п'ятеро осіб

Російські війська у вівторок, 26 грудня, обстріляли Бахмутський та Покровський райони Донецької області, внаслідок чого загинуло п'ятеро осіб та ще троє були поранені.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, о 8 ранку окупанти здійснили артилерійський обстріл Торецька. Через це на подвір’ї свого житла загинула жінка 67 років. Також на проїжджій частині поблизу місцевої лікарні помер 74-річний чоловік.

Водночас росіяни атакували й селище міського типу Північне біля Торецька. Там загинув чоловік віком 73 роки. Ще один 62-річний мешканець отримав поранення поблизу приватного будинку.

Через дві години після цих обстрілів загарбники вчинили ще одну атаку - цього разу на Авдіївку. Снаряд потрапив там у приватний будинок, через що загинув 61-річний чоловік, а його 56-річна дружина потрапила під завали. Пізніше їй надали невідкладну медичну допомогу, а потім привезли у медзаклад з відкритим переламом черепа, забоєм головного мозку та множинними осколковими пораненнями всього тіла. Зараз жінка у важкому стані.

Також росіяни обстріляли Костянтинівку Покровського району. У своєму будинку загинула 61-річна жінка. Уламки російського снаряда пробили їй грудну клітину та черевну порожнину.

Наразі розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російський ударний безпілотник атакував одне з промислових підприємств у Миколаєві та вразив відкриту територію інфраструктурного об'єкта в районі Одеси в ніч на 26 грудня.

Головне