Росіяни нині не можуть виробляти нові Ту-22: Юсов розповів подробиці

Росіяни нині не можуть виробляти нові Ту-22: Юсов розповів подробиці

росія наразі не має можливостей виробляти нові літаки Ту-22. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Це ті борти, виготовлення яких нових для ворога - це сьогодні фактично неможливе завдання", - заявив представник ГУР МО.

Водночас Юсов додав, що збиття Ту-22М3 негативно вплине на російських льотчиків, адже тепер вони не зможуть почувати себе у безпеці навіть на відстані у 300 км.

"Зрозуміло, що сьогодні у Кремлі траур і для цього є всі підстави... Сили оборони України будуть і далі "дивувати" в хорошому сенсі для нас противника. І результати так само будуть", - наголосив представник української розвідки.

Нагадаємо, вранці 19 квітня Повітряні сили спільно з ГУР МО ліквідували російський бомбардувальник Ту-22М3, він впав у Ставропольському краї рф. Росіяни підтвердили втрату одного зі стратегічних бомбардувальників, однак заявили, що літак впав не через отримане ураження, а у зв'язку із нібито "технічною несправністю". За даними росЗМІ, двоє з чотирьох осіб на борту загинули, один з загиблих - це командир екіпажу.

Як повідомляли "Ми-Україна", згідно із даними звіту Military Balance за 2024 рік, на озброєнні ВКС рф перебувало 57 літаків Ту-22М3. Водночас аналітики не вказують, в якому вони стані та чи є придатними для використання. 

Головне