Росіяни не змогли домовитися з білорусами про вартість деталей до "Градів", - ГУР

Росіяни не змогли домовитися з білорусами про вартість деталей до

Росіяни не змогли домовитися з білорусами щодо вартості виготовлення деталей до РСЗВ "Град". Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР,  білоруси завищили ціну на окремі види своєї продукції для росіян на 500-600%. рф збиралася у них придбати рами, основи, напрямні труби, люльки  та інші елементи бойових машин.

"Підприємства держави-агресора росії та її сателіта білорусі не дійшли згоди щодо вартості деталей і вузлів до ракетних систем залпового вогню "Град". Згідно з контрактом, білоруський підрядник, ВАТ "волатавто", має поставити 250 одиниць необхідної для виробництва та ремонту РСЗВ "Град" продукції російському замовникові - ЗАТ "спєциальноє конструкторскоє бюро", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, росіяни та білоруси зустрілися, де і було озвучено ціни. Через це між ними виникла суперечка. Після неї білоруси запропонували, щоб деталі виготовляли субпідрядники без відповідних ліцензій.

"Це означатиме зниження якості продукції, а отже - підвищені ризики використання зібраних із таких деталей та вузлів РСЗВ "Град", - зазначили у ГУР.

Також у розвідці нагадали, що обидва підприємства, як білоруське, так і російське, знаходяться під міжнародними санкціями.

Як повідомляли "Ми-Україна", Європейський Союз продовжив санкції для Білорусі ще на один рік, до 28 лютого 2025 року, за підтримку повномасштабного вторгнення росії в Україну і за внутрішні репресії.

Головне