Росіяни не полишають спроб захопити наші позиції, придумали "нову фішку", - Дмитро Кожубенко

Росіяни не полишають спроб захопити наші позиції, придумали

Російські військові продовжують адаптувати свою тактику в спробах прорвати українську оборону. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Дмитро Кожубенко, офіцер секції планування бригади "Рубіж" Національної гвардії України.

Їхня нова стратегія полягає у використанні ще менших груп, ніж раніше, для проникнення між бойовими порядками українських сил.

Раніше ворог застосовував малі тактичні групи чисельністю 8-10 осіб. Тепер же росіяни зменшили склад цих груп, сподіваючись, що це допоможе їм обходити спостережні пости та уникати виявлення засобами аеророзвідки.

Однак ця тактика поки що не приносить бажаних результатів. Українські спостережні пости ефективно виконують свої завдання, виявляючи противника ще на підступах до позицій. Це свідчить про високу пильність та професіоналізм українських захисників, які успішно протидіють новим спробам ворога.

"Групи вже не настільки великі, коли вони були малими тактичними - це від 8 до 10 чоловік. Зараз групи ще меншими стали, адже вони вважають, що так можуть обійти спостережні пости і уникнути виявлення аеророзвідників. Але, на щастя, спостережні пости роблять свою роботу на рівні і противника бачать ще на підходах", - зазначив майор НГУ.

Нагадаємо, вперше за три роки повномасштабної війни рф ініціювала переговори щодо обміну полоненими після подій у Курській області. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Іван Тимочко, Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у середу, 14 серпня, у Франції сталася авіакатастрофа, аварії зазнали два винищувачі Rafale. Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Головне