Росіяни намагаються відновити пошкоджений ракетоносій "Аскольд"

Росіяни намагаються відновити пошкоджений ракетоносій

Російські окупанти намагаються відновити пошкоджений внаслідок українського удару корабель-ракетоносій "Аскольд". Ремонт планується в тимчасово окупованому Криму.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, пошкоджений "Аскольд" був витягнутий з води, і наразі він стоїть на причалі. Ймовірно, що це зроблено для того, аби почати його відновлення. Принаймні зараз загарбники проведуть дефектування.

Загалом росіяни планували в Чорному морі розмістити п'ять мали ракетних кораблів, і серед них був ракетоносій "Аскольд". Як зазначив Плетенчук, ще один такий корабель вже поповнив склад Чорноморського флоту російської федерації.

"Нещодавно вони з Зеленодольська (це Казань, не варто плутати з нашим Зеленодольском) Волгою спустили ще один. Називається він "Туча". Це точно такий же проєкт, і зараз він вже в Чорному морі", - розповів речник ВМС ЗСУ.

Він також пояснив, що розташування цього корабля росією в морі дало зрозуміти, що поповнення Чорноморського флоту рф, враховуючи, що Босфорська протока наразі закрита, є можливим. Внутрішніми водами з заводу, враховуючи габарити судна, його змогли протягнути. Зараз він знаходиться поблизу Новоросійську на ходових випробуваннях, додав Плетенчук.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, вдень у суботу, 4 листопада, в тимчасово окупованому місті Керч у Криму було чутно звуки вибухів: у ЗСУ підтвердили успішні удари по суднобудівному заводу "Залив" та пошкодження російського ракетоносія "Аскольд".

Головне