Росіяни на ТОТ залучають дітей до парамілітарних організацій, – Костін

Росіяни на ТОТ залучають дітей до парамілітарних організацій, – Костін

Офіс Генерального прокурора розслідує 11 кримінальних справах щодо пропаганди та мілітаризації дітей на тимчасово окупованих територіях України.

Про це розповів Генпрокурор Андрій Костін в ефірі телемарафону.

Наразі Україна розслідує 11 кримінальних проваджень із цього питання. До суду вже передано дев'ять обвинувальних актів, чотири особи вже отримали вироки.

Костін також зазначив, що на окупованих територіях рф веде активну ідеологічну обробку дітей, залучаючи їх до парамілітарних формувань. Дітей змушують отримувати російські паспорти, змінюють їхні дані та "перевиховують" у дусі російської пропаганди, зокрема залучають до "Юнармії" та інших подібних організацій.

"Лише в одному Криму створено близько 900 загонів, до яких залучено понад 29 000 дітей", - додав Костін.

Він також зазначив, що відповідно до наказу міністра освіти рф, неповнолітніх членів "Юнармії" можуть залучати до участі у бойових діях проти України.

Нагадаємо, російські військові поширюють агітаційні листівки у школах тимчасово окупованого Старобільська Луганської області, закликаючи дітей приєднатися до російської армії. Загарбники обіцяють понад два мільйони російських рублів у рік та повний соціальний пакет.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні сили дронами атакували громадський транспорт у Херсоні, поранивши водія.

Головне