Росіяни на ТОТ погрожують позбавити прав українців без паспорта рф, - ЦНС

Росіяни на ТОТ погрожують позбавити прав українців без паспорта рф, - ЦНС

Російські окупанти на тимчасово окупованих територіях України вдаються до нових загроз щодо українців, які відмовляються отримувати паспорти рф. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Гауляйтери планують створити спеціальний реєстр "нелегальних іноземців", куди мають вносити громадян України, які не піддалися тиску з боку окупаційної влади.

Українців, які відмовляються від російського громадянства, планують позбавити основних прав. Їм може бути заборонено керувати автомобілем, користуватися банківськими послугами, реєструвати власність, укладати та розривати шлюби, а також оформляти дітей у навчальні заклади.

За задумом кремля це має наростити темпи паспортизації населення тимчасово окупованих територій, адже наразі українці продовжують саботувати отримання червоно макулатури ворога”, - додає ЦНС.

Нагадаємо, російські окупанти почали реєстрацію казачих організацій на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, перетворюючи їх на мобілізаційний резерв для армії рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, командири російських мотострілецьких підрозділів постачали своїм підлеглим наркотичні та психотропні речовини. Зокрема промедол - заборонений у росії наркотичний анальгетик, подібний за своїми властивостями до морфію.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.