Росіяни на ТОТ не зможуть забезпечити проведення опалювального сезону, - ЦНС

Росіяни на ТОТ не зможуть забезпечити проведення опалювального сезону, - ЦНС

Окупаційна адміністрація Росії не може гарантувати проведення опалювального сезону на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Центр Національного Спротиву (ЦНС).

За їх даними, забезпеченість ТОТ сходу України прісною водою становить лише близько 50% від мінімальних потреб. Таким чином, системи централізованого опалення житлових будинків на ТОТ можуть залишитися без необхідного запасу прісної води для успішного проведення опалювального сезону.

Повідомлення ЦНС також вказує на те, що відсутність достатнього запасу прісної води ускладнює відновлення виробничих процесів на захоплених підприємствах на ТОТ, як про це стверджують російські пропагандисти.

Центр Національного Спротиву підкреслює, що всі окупанти, які завдали шкоди інфраструктурі на ТОТ і поклали місцевих мешканців під загрозу опинитися в безтеплі своїх домівках, будуть нести відповідальність за свої дії.

Нагадаємо, 13 жовтня стало відомо, що у Криму російські загарбники планують мобілізувати близько 2,5 тисячі осіб до лав ЗС рф.

Відомо, що окупанти хочуть реалізувати свої плани до кінця 2023 року.

"Так званий "відділ підготовки та призову громадян на військову службу військового комісаріату республіки Крим" розробляє мобілізаційний план для подальшого виконання завдань", – йдеться у повідомленні ЦНС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна витрачає на армію та оборону в 10 разів більше, ніж "стандарт" країн НАТО.

Головне