Росіяни на території ЗАЕС навчають пілотів FPV-дронів, - ЦПД

Росіяни на території ЗАЕС навчають пілотів FPV-дронів, - ЦПД

Російські окупанти на території Запорізької атомної електростанції навчають своїх пілотів FPV-дронів. Це несе загрозу ядерній безпеці.

Про це заявив керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко у Telegram.

За його словами, Запорізька АЕС виступає для окупантів прикриттям.

"Росіяни використовують ЗАЕС в якості території, на якій навчають пілотів FPV. Більше того, ці пілоти тероризують Нікополь, використовуючи українське місто з цивільними в якості полігону. Фактично для росії ЗАЕС є прикриттям", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, 23 вересня російський дрон зафіксували поблизу промислового майданчика Хмельницької атомної електростанції. Траєкторія дрону вказує на можливу спробу росії імітувати атаку на атомний об'єкт. “Шахед” різко відхилився від початкового маршруту, наблизився до станції, а потім змінив курс і повернувся на вихідну траєкторію.

Більше того, президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни готуються цієї зими атакувати три українські АЕС.

"Зараз ми входимо в третю зиму в цій війні, і росія намагається зруйнувати нашу енергетику. Цього разу вони навіть більш цинічні і хочуть атакувати три наші АЕС - у нас є ця інформація і докази", - сказав він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Жозеп Боррель рішуче відкинув ідею, що капітуляція України є найшвидшим способом завершення війни.

Головне