Росіяни на Харківщині значно скоротили використання КАБів - Черняк

Росіяни на Харківщині значно скоротили використання КАБів - Черняк

На Харківщині спостерігається значне скорочення використання росіянами керованих авіабомб (КАБ). Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Володимир Черняк, офіцер бригади "Рубіж" Національної гвардії України.

Якщо раніше в окремих районах фіксувалося до 40 скидань КАБів на добу, то нині ця кількість не перевищує десяти.

Серед можливих причин такого зменшення розглядаються знищення складів боєприпасів на російських аеродромах та перенаправлення цього типу озброєння на інші, більш пріоритетні для ворога напрямки, зокрема на Донеччину.

Хоча точні причини скорочення використання КАБів можуть бути різними, українські військові позитивно оцінюють цю тенденцію, оскільки вона зменшує загрозу для особового складу.

"Це можуть бути знищені склади на аеродромах, також ймовірно росіяни мають більш пріоритетні напрями для застосування цього озброєння - зокрема на Донецькому напрямку. В принципі, може бути багато причин, але радий, що наші військові менше страждають від цього типу озброєнь", - відзначив офіцер Нацгвардії.

Нагадаємо, тримати пляжі закритими в Одесі п'ятий рік поспіль просто неможливо. Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив речника ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти втратили спроможність активно мінувати Чорне море ще з минулого року. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник Військово-Морських Сил України Дмитро Плетенчук.

 

Головне