Росіяни на Харківщині за останні кілька днів збільшили застосування оперативно-тактичної авіації, - Віталій Литвин

Росіяни на Харківщині за останні кілька днів збільшили застосування оперативно-тактичної авіації, - Віталій Литвин

На Харківщині останніми днями спостерігається посилення активності російської оперативно-тактичної авіації. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Герой України, офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Національної гвардії України Віталій Литвин.

Ворог завдає ударів керованими авіабомбами по цивільних об'єктах у населеному пункті Липці, уникаючи атак на передову лінію оборони та зосереджуючись на терористичних актах проти мирного населення.

На лінії зіткнення ситуація залишається відносно стабільною. Противник утримується від масштабних наступальних операцій, обмежуючись розвідкою боєм.

Зазвичай це невеликі групи по 10-12 осіб, часто з низькокваліфікованим особовим складом. Українські захисники ефективно виявляють та нейтралізують ці групи ще до їх наближення до лінії зіткнення.

"Щодо лінії боєзіткнень, то противник активних штурмів не проводить. Вони на деяких напрямках проводять розвідку боєм, відправляють відділення по 10-12 військових, здебільшого не дуже якісний особовий склад. Ми виявляємо їх і знищуємо ще до того, як вони наближаються до лінії боєзіткнення", - зазначив Герой України.

Нагадаємо, у Києві рятувальники ліквідували пожежу у житловому будинку у Солом'янському районі на вулиці Авіаконструктора Антонова, 39. Про це повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Як писали "Ми-Україна" раніше, війська рф відкрили вогонь по місту Часів Яр у Донецькій області. Внаслідок атаки загинули 5 людей. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

 

Головне