Росіяни на фінському кордоні вербують мігрантів на війну в Україні

Росіяни на фінському кордоні вербують мігрантів на війну в Україні

росія затримує іноземних мігрантів на кордоні з Фінляндією та примушує їх вступати в армію замість депортації.

Про це повідомляє телерадіомовна корпорація BBС.

Аналіз судових засідань в Карелії, одному з трьох російських регіонів, що межують з Фінляндією, свідчить, що протягом останніх трьох тижнів заарештовано 236 осіб за перебування в росії без дійсних віз, призначених для депортації. Аналогічна ситуація виникає і в двох інших прикордонних областях - Ленінградській і Мурманській.

Вказується, що практика примушення людей, які перебувають у слідчих ізоляторах, підписувати контракти на військову службу, не є новою, проте кількість випадків зросла, коли іноземні мігранти прибули на кордон росії з Фінляндією.

Нагадаємо, Фінляндія прийняла рішення тимчасово припинити роботу останнього діючого пункту пропуску на кордоні з росією протягом найближчих двох тижнів.

Причиною цього рішення став потік нелегальних мігрантів із росії, переважно громадяни країн Близького Сходу та Африки. Заявки на притулок далі можна буде подавати лише в портах і аеропорту.

Важливо відзначити, що це рішення не вплине на вантажні залізничні перевезення між країнами.

Крім того, Фінляндія припинила прикордонне співробітництво з росією. Гельсінкі визнали нечинною постанову про виконання угоди між урядами Фінляндії та рф. Розірвання набуде чинності 24 січня наступного року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупаційне військо рф укотре завдало вогневого удару по Куп'янську вдень 9 грудня. Для атаки ворог застосував артилерійську складову, є загиблі та поранений.

Головне