Росіяни можуть досить швидко відремонтувати літаки Ту-22М, але суть удару по "Оленьї" була в іншому, - Олексій Гетьман

Росіяни можуть досить швидко відремонтувати літаки Ту-22М, але суть удару по

Незважаючи на можливість швидкого відновлення пошкоджених літаків Ту-22М російськими силами, атака на авіабазу "Оленья" мала більш стратегічне значення. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив військовий оглядач Олексій Гетьман.

За розвідувальними даними, один з уражених літаків може бути готовий до експлуатації вже наприкінці вересня, інший - у жовтні.

Проте головною метою операції було випробування здатності українських безпілотників долати значні відстані. Успішне подолання маршруту довжиною понад 1800 кілометрів (з урахуванням непрямого польоту) продемонструвало ефективність і далекобійність українських БПЛА.

"Головне було подивитися, чи можуть наші БПЛА подолати таку відстань. Це 1800 кілометрів по прямій, а летіли вони не по прямій. І це спрацбвало", - додав він.

Нагадаємо, російські військові аналізують успіхи України у протидії атакам "шахедів", намагаючись удосконалити власні системи протиповітряної оборони. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив військовий оглядач Олексій Гетьман.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 31 липня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1370 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили дев'ять танків, понад 40 бойових броньованих машин, 33 артсистем та одну РСЗВ.

Головне