Росіяни майже місяць не використовували дальню авіацію, оскільки накопичують ракети, - МО Британії

Росіяни майже місяць не використовували дальню авіацію, оскільки накопичують ракети, - МО Британії

Окупаційне військо вже більш як три тижні не завдає ракетних ударів по українській території з дальньої авіації. Міноборони Великої Британії вважає, що це свідчить про накопичення ворожою армією ракет для здійснення атак в зимовий період. 

У свідому розвідувальному звіті відомства зазначається, що літаки не завдавали ударів по Україні вже 21 день. Остання подібна перерва відбулася була з 9 березня по 28 квітня 2023 року.

"Цього разу цілком ймовірно, що російська дальня авіація зберігає існуючі запаси ракет AS-23, а також використовують цю паузу для збільшення придатних для використання запасів, чекаючи подальших важких ударів по Україні взимку", - йдеться в повідомленні.

Також британська розвідка зазначає, що останніми тижнями для атак по Україні активно застосовує дрони-камікадзе. 

Нагадаємо, днями речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк також вказувала на суттєве скорочення застосування ворогом ракет проти України. Вона вважає, що армія рф намагається їх накопичити "в конкретних цілях". Ймовірно йдеться про підготовку росіянами до настання осінньо-зимового періоду.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що і надалі під час масованих ударів росія може більше використовувати "шахеди", ніж ракети.

 

 

 

Головне