Росіяни досі хочуть прорватися на Харківщині, але змушені зменшити свої апетити - Саранцев

Росіяни досі хочуть прорватися на Харківщині, але змушені зменшити свої апетити - Саранцев

На Харківському напрямку російські загарбники продовжують спроби просування, хоча їхні амбіції значно зменшилися. Початкові плани створення буферної зони та наступу на Харків зазнали краху, натомість буферною зоною стала російська Білгородська область. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Віталій Саранцев, речник Оперативно-тактичного угруповання "Харків".

Тепер ворог намагається досягти хоча б мінімального успіху, зосереджуючи зусилля на районі Вовчанська. Їхня мета - закріпитися в місті та, за сприятливих умов, форсувати річку Вовча для подальшого просування.

Однак ці спроби залишаються безрезультатними, призводячи до значних втрат у живій силі та техніці противника.

Незважаючи на невдачі, росіяни не полишають намірів прорватися на Харківщині, хоча й змушені суттєво корегувати свої плани через ефективний опір українських сил.

"Складною ситуація залишається в прифронтових регіонах. Там через бойові дії знеструмленими лишаються 529 населених пунктів", - відзначив він.

Нагадаємо, російські окупанти протягом останнього тижня суттєво збільшили інтенсивність штурмів українських позицій в районі населених пунктів Кринки та Мала Токмачка Запорізької області, повідомив речник ОТУ “Таврія” Дмитро Лиховій.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти протягом останнього тижня суттєво збільшили інтенсивність штурмів українських позицій в районі населених пунктів Кринки та Мала Токмачка Запорізької області, повідомив речник ОТУ “Таврія” Дмитро Лиховій.

 

Головне