Росіяни атакували вночі майже 40 дронами: як відпрацювала по цілях ППО

Росіяни атакували вночі майже 40 дронами: як відпрацювала по цілях ППО

У ніч з 2 на 3 листопада Україна пережила чергову ворожу атаку із застосування росіянами дронів-камікадзе та ракети. В цілому агресор цієї ночі запустив по території нашої країни близько 40 ударних БпЛА, а також одну високоточну авіаракету класу "повітря-поверхня" Х-59.

Як інформують Повітряні сили ЗС України, наші захисник неба ліквідували 24 дрони противника та збили ракету.

Баражуючі боєприпаси військові армії рф запускали з російських Краснодарського краю та Курської області, пуск ракети відбувся з ТОТ Херсонської області.

"Шахеди" запускались хвилями і прямували у різних напрямках малими групами. У більшості регіонів було оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона", - йдеться у повідомленні. 

У роботі з ліквідації повітряних цілей противника брали участь українські зенітники, мобільні вогневі групи та пілоти винищувальної авіації.

Два з 24 знищених дрони були збиті над Одещиною, "прильоти" зафіксовані у Харкові. 

збиті дрони 3.11.jpg (112 KB)

Нагадаємо, під час нічної атаки напередодні, 2 листопада, загарбники звернули особливу увагу на Полтавську область. Під час неї були використані безпілотники ударного типу Shahed-136/131. Атака відбулася у кілька хвиль, дрони виходили у групах, поділених на окремі одиниці, і пролітали аж до західних регіонів. Кілька дронів було помічено на заході країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за минулу добу, 2 листопада, загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 850 загарбників. Наші оборонці за учорашній день також знищили 24 танки, 24 бойові броньовані машини, 36 артилерійських систем, чотири РСЗВ та сім дронів.

Головне