росіяни атакували енергооб'єкт на Сумщині: загинув працівник

росіяни атакували енергооб'єкт на Сумщині: загинув працівник

У ніч на 14 вересня російські війська здійснили атаку на енергетичний об'єкт у Сумській області, спричинивши значні руйнування. Про це повідомило Міністерство енергетики України.

Унаслідок обстрілу було пошкоджено обладнання та укриття на території об'єкта, що призвело до знеструмлення кількох підстанцій. На жаль, під час атаки загинув 54-річний працівник, ще семеро його колег отримали поранення. Стан постраждалих на цей момент залишається невідомим.

Міненерго також зазначило, що за останню добу під ворожі обстріли потрапляла енергетична інфраструктура у Донецькій, Запорізькій, Сумській та Чернігівській областях.

"У Сумській області внаслідок обстрілу території енергообʼєкта було пошкоджено обладнання і укриття, знеструмлювалось кілька підстанцій", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням продовжити дію президентських повноважень щодо скорочення озброєнь (Presidential Drawdown Authority, PDA) до 2025 року. Про це повідомляє The Hill.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський розкрив деталі нещодавньої телефонної розмови з колишнім президентом США Дональдом Трампом, який наразі є кандидатом на посаду глави держави від Республіканської партії.

Головне