Росіяни атакували дронами підстанцію на Дніпропетровщині - був поранений працівник ДСНС

Росіяни атакували дронами підстанцію на Дніпропетровщині - був поранений працівник ДСНС

У Дніпропетровській області внаслідок удару російських безпілотників по підстанції поранення дістав працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

В Міненерго повідомили, що внаслідок російської атаки на підстанції виникла пожежа. Але потім росіяни атакували цю підстанцію повторно.

"Під час ліквідації наслідків ворог завдав повторного удару, внаслідок чого поранення отримав працівник ДСНС. Пожежа ліквідована", - відзначили в міністерстві.

Енергетики відновили живлення для 5 тисяч 512 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій. На ранок 18 серпня через бойові дії й техпорушення  залишаються без електропостачання 485 населених пунктів.

Енергетична ситуація в регіонах України наступна :

Донеччина: Внаслідок обстрілу зазнала пошкоджень одна з підстанцій. Бойові дії призвели до тимчасового знеструмлення іншої підстанції, житлових об'єктів та шахти. Міненерго повідомило, що на момент інциденту в шахті не було людей.

Дніпропетровщина: Атака російських дронів спричинила пожежу на підстанції. Під час ліквідації наслідків ворог здійснив повторний удар, внаслідок якого постраждав співробітник ДСНС. Пожежу вдалося загасити. Крім того, через технічні неполадки стався короткочасний збій у роботі повітряної лінії електропередач.

Київська область: На час повітряної тривоги було тимчасово вимкнено повітряну лінію. За інформацією Міненерго, її роботу вже відновлено.

Нагадаємо, у Сумах пройшли 320 російських військових, яких взяли у полон Сили оборони України під час операції у Курській області, з них 80% — строковики. Про це повідомляє видання The New York Times.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо протягом тижня атакувало Україну 40 ракетами різних типів, 750 керованими авіабомбами та 200 ударними дронами. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Головне