Росіяни атакують енергетичні об’єкти України майже щодня, - Галущенко

Росіяни атакують енергетичні об’єкти України майже щодня, - Галущенко

Російські окупанти змінили свою тактику в обстрілах енергосистеми України, спрямовуючи їх не на всю країну, а на конкретні регіони, особливо на промислові об'єкти. Ворог атакує енергетичні об’єкти майже щодня.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив в ефірі телемарафону.

За його словами, рф щодня прифронтові об'єкти генерації електроенергії та підстанції стають об'єктом обстрілів.

Така зміна тактики, на думку Галущенка, зумовлена розумінням ворогом, що не зможе зруйнувати українську енергосистему повністю. Ці атаки мають на меті вплинути на економіку країни, спробуючи зупинити найбільші промислові виробництва. Навіть при такій зміні тактики, росія не досягає успіху.

Варто зазначити, що минулої зими росія масовано обстрілювала енергетичну систему України, але не змогла досягти своєї мети. Були спроби спричинити блекаут, але вони завершилися невдачею.

"Якщо минулої зими вони масовано атакували енергосистему усієї країни з метою досягти блекауту держави, то цієї зими вони обрали іншу тактику - атакують певні регіони, тобто, енергосистему певних регіонів, в першу чергу, промислових. Тобто вони через енергетику намагаються вплинути на економіку, щоб зупинити найбільші виробництва", - сказав міністр.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, після скасування мораторію на відключення від комунальних послуг українці стали старанніше платити за електрику. З початку року клієнти постачальника YASNO сплатили вже близько 250 млн грн боргів.

Головне