Росіяни активізували наступальні дії по всій лінії фронту, - британська розвідка

Росіяни активізували наступальні дії по всій лінії фронту, - британська розвідка

Російські війська активізували наступальні дії по всій лінії фронту і продовжують зазнавати суттєвих втрат в особовому складі та техніці.

Про це повідомили розвідники Міністерства оборони Великої Британії у щоденному зведенні на сторінці в X (колишній Twitter). Як зазначається, Генеральний штаб ЗСУ 19 січня повідомив, що кількість обстрілів з боку окупаційних військ на лінії фронту зросла на 27% порівняно з попередньою добою.

У порівнянні з періодом з 14 по 18 січня з попереднім п'ятиденним періодом січня підтверджується зростання кількості обстрілів. Аналітики запевняють, що протягом цього періоду кількість втрат військової техніки росіян також зросла на 88%, а танків – на 95%. Водночас втрати в особовому складі російських військ за цей період зросли на 15%.

Така інформація демонструє безперервне зростання інтенсивності наступальної активності з боку загарбників по всій лінії фронту за останні два тижні боїв. Ключовим чинником, який сприяє такій статистиці, ймовірно, є замерзання ґрунту через морози. Це дає змогу пересуватися російській бронетехніці по пересіченій місцевості.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, опубліковані геолокаційні кадри, які свідчать про те, що російські війська захопили населений пункт Крохмальне, розташований на лінії Кремінна-Сватове (20 км на північний захід від Сватового). Також цю інформацію підтвердили в ЗСУ. За словами Володимира Фітьо, Крохмальне - населений пункт із 45 мешканцями перед початком масштабної війни - складався з п'яти будинків, які були зруйновані агресором.

Головне