Росіянами на Херсонщині зараз "дуже некомфортно": ЗСУ просуваються, – Гуменюк

Росіянами на Херсонщині зараз

Військові армії рф, які перебувають на окупованому лівобережжі Херсонщини, усвідомлюють невідворотність просування українських захисників, тому їм там зараз "дуже некомфортно". Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповіла речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

Вона зазначила, що противник нині робить відчайдушні спроби оборонятися, активно застосовуючи ствольну та реактивну артилерію і авіацію, але їм не вдається прорахувати наперед, "звідки саме їм чекати небезпеки".

"Відтискання з нашого боку відбувається на лінії від трьох до восьми кілометрів уздовж усього узбережжя від урізу води. Лінія фронту сьогодні досить рухлива”, - додала Гуменюк.

Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня наголосила, що просування наших Сил потребує інформаційної тиші та анонсувала майбутній звіт про "великі успіхи". 

Нагадаємо, 13 листопада з самого ранку російські медіа, серед яких "РІА Новості" та "ТАРС", написали, що військове керівництво рф, "оцінивши ситуацію" вирішило передислокувати свої війська на "зручніші позиції" на схід від Дніпра. Згодом вороже оборонне відомство це відомство ці дані спростувало та назвало "провокацією". Водночас у Кремлі інформацію коментувати взагалі відмовилися. 

У Центрі нацспротиву назвали це черговим російським ІПСО та заявили, що жодних перегрупувань російських сил на ТОТ Херсонщини зафіксовано не було. В ОК "Південь" розповіли, що заявами про "відхід" з Херсонщини росіяни хотіли спровокувати реакцію України, але не отримали її, тому її і було поспішно анульовано.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ВМС ЗС України повідомили, що станом на ранок 15 листопада у Чорному морі перебуває на бойовому чергуванні один корабель противника.

Головне