Росіянам не вдасться захопити Авдіївку протягом наступних тижнів, - розвідка Британії

Росіянам не вдасться захопити Авдіївку протягом наступних тижнів, - розвідка Британії

росія продовжує ведення бойових дій на кількох напрямках з метою захоплення Донбасу. Проте окупантам навряд чи вдасться взяти Авдіївку протягом наступних тижнів.

Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у соціальних мережах, посилаючись на дані розвідки.

У звіті британського військового відомства зазначено, що російські війська захопили села Крохмальне на Харківщині та Веселе поблизу Бахмута. Однак, ці перемоги не мають стратегічного значення, оскільки обидва села були невеликими із незначною кількістю населення.

За оцінками аналітиків Міноборони Великої Британії, основним пріоритетом для російської армії є місто Авдіївка. Росіяни здійснюють тристоронній наступ для оточення міста з півдня та півночі, а також активно ведуть бої на околицях східного кварталу Авдіївки.

Зазначається, що російські війська намагаються обійти українські оборонні лінії, проникаючи на околиці міста через підземні тунелі. Цей метод вони застосовують з жовтня 2023 року.

Проте українські контратаки і стримують Росію від подальшого просування вглиб міста. Російські втрати у живій силі та бронетехніці значні, часто спричинені боєприпасами безпілотних літальних апаратів.

Експерти вважають, що через те, що головний маршрут постачання залишається непошкодженим, а українські сили активно проводять контратаки, місто Авдіївка ймовірно залишиться під контролем України протягом наступних тижнів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в оперативній зоні ОСУВ "Таврія" зафіксовано збільшення кількості штурмів, проведених російськими військами. Окупанти другий день поспіль влаштовують по 50 бойових зіткнень.

Головне