Росіян заблокували на околицях та на підході до Орлівки під Авдіївкою, – речник Таврійського напрямку

Росіян заблокували на околицях та на підході до Орлівки під Авдіївкою, – речник Таврійського напрямку

Після захоплення Авдіївки російські війська продовжили свій наступ, зараз ситуація стабілізована, а ворога заблоковано. Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитра Лиховій.

"Там росіяни намагалися просуватись за підтримки артилерії, мінометів, FPV-дронів та авіації. Не все так просто, як може комусь здатися, відбувається на цьому напрямку для противника", - зазначив Дмитро Лиховій.

Та додав, що ЗСУ продовжують оборонну операцію на Авдіївському напрямку в районі населених пунктів Тоненьке-Орлівка-Бердичі.

Обороні має сприяти рельєф місцевості. Зокрема, каскад водосховищ у районі населених пунктів Тоненьке, Орлівка та Бердичі.

"Там обороні має сприяти сам рельєф: там каскад водосховищ, і такий було обрано пріоритет. Таким чином, підрозділи ЗСУ на Авдіївському напрямку продовжують ведення оборонної операції", - сказав речник.

Нагадаємо, російське окупаційне військо за минулу добу обстріляло понад два десятки міт та сіл Херсонщини. В області руйнувань зазнала цивільна та аграрна інфраструктура, є поранені та загиблий. 

Як повідомив очільник місцевої ОВА Олександр Прокудін, армія рф гатили по Херсону, Берислав, Качкарівці, Іванівці, Михайлівці, Садовому, Станіславу, Антонівці та Зеленівці. Біля останнього ворог скинув керовану авіаційну бомбу. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в українській воєнній розвідці заявили, що окупанти і надалі завдаватимуть ударів по об'єктах української енергоінфраструктури, тому вони перебувають "в потенційній зоні ризику".

Головне