Росіян в Торецьку немає: в ОСУВ "Хортиця" розповіли про ситуацію у місті

Росіян в Торецьку немає: в ОСУВ

Сили оборони тримають ситуацію під контролем у районі Торецька, там тривають бої. Ворогу не вдалося досягти територіальних успіхів на цій ділянці фронту.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі для "Інтерфакс-Україна".

За його словами, російські війська не мають територіальних успіхів на цьому напрямку. Окупанти продовжують тиснути на українські позиції, але бої ведуться лише на підступах до міста.

“Ситуація навколо міста Торецька така, що Сили оборони контролюють обстановку. Слід зазначити і наголосити, що станом на цей момент ніяких територіальних успіхів ворог не мав, ворожої російської армії в місті немає”, - наголосив він.

Волошин додав, що армія рф намагається захопити місто, не зважаючи на втрати в особовому складі та техніці. Росіяни хочуть знайти слабкі місця в українській обороні, використовуючи для штурмів мобілізованих та колишніх ув'язнених.

“Присутні підрозділи "шторм z", "шторм v", які застосовують як штурмові і часто використовують, щоб виявити позиції або розмінувати територію. Окупанти проводять багато так званих "м'ясних штурмів" мобільними вогневими групами”, - розповів Волошин.

Він також зазначив, що росіяни атакують Торецьк різними засобами ураження. Проте, Сили оборони продовжують "стійко утримувати позиції та рубежі, виснажуючи ворога і завдаючи йому відчутних втрат у живій силі".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на фронті від початку 7 липня відбулося 78 бойових зіткнень. Найбільше зіткнень відбувається на Покровському напрямку. Ситуація залишається напруженою, але під контролем.

Головне