росія знищила в Україні щонайменше 210 000 будинків, - NYT

росія знищила в Україні щонайменше 210 000 будинків, - NYT

В Україні з лютого 2022 року по грудень 2023 року було знищено близько 210 000 будівель, переважно вздовж фронту завдовжки майже 1300 кілометрів.

Ці підрахунки опублікувала газета The New York Times.

"Місцями Україна виглядає як Дрезден чи Лондон після Другої світової війни чи Сектор Гази після півроку бомбардувань", - зазначає видання.

Найбільше постраждав тимчасово окупований Маріуполь на Донеччині. Харків також зазнав значних руйнувань і досі перебуває під щоденними ракетними та артилерійськими обстрілами.

Серед інших міст, що зазнали повних або значних руйнувань від російських військ: Мар'їнка, Рубіжне, Бахмут, Ірпінь, Запоріжжя, Оріхів, Херсон, Нова Каховка, Олешки, порти Рені та Ізмаїл. Крім того, значні руйнування від ракетних ударів зазнали Київ, Дніпро, Одеса та Чернігів.

The New York Times також повідомляє про знищення понад 900 шкіл, лікарень та церков, які перебувають під захистом Женевських конвенцій. За підрахунками журналістів, в Україні знищено щонайменше 106 лікарень та клінік (18 у Маріуполі), 109 релігійних об'єктів (церкви, храми, мечеті, монастирі) та 708 навчальних закладів (школи, коледжі та університети).

Справжні масштаби руйнувань, ймовірно, ще більші й продовжують зростати. У травні 2024 року російські війська розпочали новий наступ у Харківській області, застосовуючи масовані бомбардування в містах на лінії фронту.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Наталю Гуменюк призначили заступницею начальника управління комунікацій ОК "Південь".

Головне