росія зміцнює кордони у трьох регіонах поблизу України

росія зміцнює кордони у трьох регіонах поблизу України

росія зміцнює ділянки кордону у Бєлгородській, Курській та Брянській областях, тривають тренування особового складу, дислокованого у цих регіонах. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Зміцнення активізували після рейдів російських добровольців з "Сибірського батальйону", "російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода росії".

Вишкіл новобранців для посилення прикордонних регіонів рф проводять в Маріуполі та інших тимчасово окупованих містах.

"Серед місцевого населення вказаних областей зростає рівень невдоволення діями муніципальних чиновників, влади в кремлі та російських пропагандистів, які рекомендують мешканцям прикордоння "терпіти" та поринути у скорботу за вбитими під час теракту у Підмосков’ї росіянами", — заявили в ГУР.

Нагадаємо, з населеного пункту на Запоріжжі, де постраждав 12-річний хлопчик, не оголошували примусову евакуацію. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив очільник ОВА Іван Федоров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Болгарія та Румунія стануть новими членами Шенгенської зони. Про це повідомляє Єврокомісія. 

"Комісія рішуче вітає це досягнення, яке послідувало за історичним рішенням Ради від грудня 2023 року. Вступ до Шенгенської зони цих двох держав-членів зробить спільну зону привабливішою за рахунок значного розширення найбільшої у світі спільної території без внутрішнього прикордонного контролю", - йдеться у повідомленні.

Головне