росія здійснила понад 800 кібератак на українські держустанови та служби

росія здійснила понад 800 кібератак на українські держустанови та служби

Росіяни здійснили понад 800 кібератак на державні установи та служби України, націлившись на об'єкти енергетичної інфраструктури та телекомунікаційні системи. Про це генпрокурор Андрій Костін повідомив під час зустрічі з колегами з Мін'юсту США Натаном Бруксом та Тімом Ранком.

Це робили з метою дестабілізації українського суспільства.

"Масштаби кібероперацій росії проти України неухильно зростають. Зафіксовано понад 800 спроб кібератак на державні установи та сервіси. Серед них – об'єкти енергетичної інфраструктури, які постійно перебувають під прицілом", – розповів генпрокурор України.

Він поінформував партнерів щодо регулярних спроб росії інформаційно дестабілізувати українців шляхом атак телекомунікаційних систем з метою позбавлення їх доступу до мобільного звʼязку та інтернету.

"Ми рішуче налаштовані й надалі посилювати роботу у цих сферах та впроваджувати інноваційні методи розслідування, аби зробити кіберпростір безпечнішим та ефективно протидіяти будь-яким новим загрозам", – сказав Костін.

Нагадаємо, Україна у поточному році вийде на максимальне оборонне виробництво за всі роки незалежності. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

Глава держави нагадав, що вдень 18 березня він провів засідання Ставки Головнокомандувача, де заслухав доповідь щодо українського виробництва зброї.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд зареєстрував у Верховній раді законопроєкт "Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІХ "Прикінцеві положення" закону України "Про Державну прикордонну службу України. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді України Тарас Мельничук.

 

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.