росія завдала шкоди довкіллю Донеччини на майже 700 млрд гривень

росія завдала шкоди довкіллю Донеччини на майже 700 млрд гривень

Станом на сьогодні шкода довкіллю внаслідок бойових дій для Донецької області становить майже 700 мільярдів гривень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

"Складний прифронтовий регіон. Питань, повʼязаних із довкіллям, багато — відновлення водних ресурсів та забезпечення водою населення, постійні лісові пожежі, управління відходами руйнації, розбудова регіональної системи моніторингу довкілля", — зазначив очільник відомства Руслан Стрілець.

З початку року в Лиманському лісовому господарстві ліквідовано 112 загорянь, які охопили територію понад 2000 гектарів. Ці пожежі спричинили значні пошкодження лісового масиву.

"Проте ліс, який згорів, можливо використати, в тому числі на фортифікаційні споруди для ЗСУ. Поспілкуватися про це з лісівниками та місцевою владою. Усе в межах чинного законодавства", — зауважив він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з головою 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Деннісом Френсісом. Це перший візит голови Генасамблеї до України за майже 30 років, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Як писали "Ми-Україна" раніше, слідчі Міжнародного кримінального суду (МКС) у співпраці з українськими колегами ведуть розслідування фактів тортур та нелюдського поводження з українськими військовополоненими у місцях утримання на території росії. Про це повідомив керівник Департаменту Офісу генерального прокурора.

 

 

Головне